Rólam

BEMUTATKOZÁS

Köbli Szilvia vagyok, író, RitArt Academy vezető trénerimg_1781  és RitArt Franchise partner.

 

Sosem gondoltam, hogy író is lehetek. Már gyerekkoromban  faltam a könyveket, mindent elolvastam, amit elértem a könyvespolcon. Azokat az írásokat szerettem, ahol a történetbe tudtam képzelni magam. Voltam kalózkapitány, elvarázsolt hercegkisasszony, kihasznált cseléd és gazdag kereskedő. Olvastam a szobában, a kertben, a strandon és a vonaton. Egy-egy lebilincselő történet még napokig zajlott tovább bennem, beleéltem magam, a része lettem. Majd jött egy új könyv, egy új kaland. De írni nem akartam. A fogalmazás órákon kötelező “bevezetés – tárgyalás – befejezés” séma szerint csak nyögvenyelős írások kerültek ki a kezem alól. Erőltetettnek éreztem ezeket a feladatokat és az írásaim is ezt tükrözték. Hoztam a kötelező stílust, a kötelező mennyiséget de nem élveztem.

Az olvasás szeretete megmaradt, de elkönyveltem magamban, hogy az írás nem nekem való.

Ezt gondoltam egészen 2013-ig. Amikor először olvastam az Író születik tanfolyamról, rögtön tudtam, hogy ott a helyem. Nem volt rá logikus magyarázat, de éreztem, hogy részt kell vennem a tréningen. Fantasztikus élmény volt. Az elfogadás, a bensőséges hangulat, a résztvevők sokfélesége magabiztossá tett és a legjobbat hozta ki belőlem. Én valóban azon a hétvégén lettem íróvá. Megkaptam azt a támogatást és bizalmat, amire szükségem volt a megnyíláshoz. Kiderült, hogy a fogalmazás lényege nem a “bevezetés – tárgyalás – befejezés”, hogy az írásban semmi sem kötelező, de bármit lehet. Megtapasztaltam, hogy szárnyalni biztonságban is lehet és hogy az írás legalább olyan élvezetes, mint az olvasás (vagy talán még élvezetesebb). Rácsodálkoztam saját magamra: ez is én vagyok? Vajon milyen csodák rejtőznek még bennem?

A második nap végén már tudtam, azért fogok dolgozni, hogy minél többen megtapasztalhassák ezt az élményt. Még ugyanabban az évben elvégeztem a tréner-képzést és 2016-ban RitArt Academy franchise partner lettem.

Írásaim egy részét megtalálod az oldalon, most egy mesekönyvön dolgozok, de erről majd később…

Ha te is vágysz hasonló élményekre, vagy kíváncsi vagy mi rejtőzik benned válaszd a képzések közül a hozzád legközelebb állótFedezd fel magadban a csodát.